Organizatorzy postanowili uczynić głównymi bohaterami jubileuszowej edycji Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® ludzi, którzy tworzą tę branżę, kreują trendy i powodują, że przygotowywane potrawy stają się dziełami sztuki. To właśnie im dedykowana jest Kuchnia Mistrzów, a także niecodzienne wydarzenie - koncert „Mistrzowie Menu”, który odbędzie się 15.11.2017 o godz. 16.00 w EXPO Kraków.
Koncert wyjątkowy, w którym swoją wirtuozerię zaprezentuje Orkiestra Wieniawa pod batutą Jarosława Ignaszaka oraz szefowie kuchni z Krakowskiej Szkoły Restauratorów: Michał Cienki (Młody Talent 2017 Gault&Millau Polska) i mistrz Paweł Wojtyga.
W rytm taktów utworu „Menu for wind band” Carlosa Pellicera wykonanego po raz drugi w Polsce przez 55 muzyków, szefowie kuchni będą tworzyć swoje kulinarne arcydzieła. Koncert dodatkowo wzbogaci multimedialna opowieść, na którą składają się wypowiedzi wybitnych szefów kuchni: Adama Chrząstowskiego, Rafała Targosza, Miłosza Kowalskiego, Marcina Filipkiewicza i Marcina (Makiato) Wójciaka o początkach swojej przygody z branżą HORECA, pokonywaniu przeciwności losu oraz dwudziestopięcioletniej historii jednego z najważniejszych w Polsce targowych spotkań branży gastronomicznej i hotelarskiej – targach HORECA®.